18 maj 2011

Banoffee pie

Nog är ni ju duktiga, givetvis skulle det bli Bannofee Pie/efterrätt/något med kolasås. Men att kalla det sås är nog fel, mer en kräm skulle jag säga det blev, kanske jag kokade för länge? Som vanligt följde jag inte riktigt recpeptet som jag hittade hos mamma jezzica.

Så här gjorde jag:
Kokade burken med kondencerad mjölk i tre timmar i burken. Tog nästan ett helt paket digestivekex och smulade sönder dem och blandade det med 100 g rumstempererat/micrat smör. Tryckte ut det i en form.

Smetade sedan ut kolakrämen, gick lättare när man sköljde slickepotten i varmt vatten först. Före det var det lite knepigt.

Här har jag missat ett steg med kameran: Skiva 1 1/2banan och rada ut på kolakrämen.

Sedan vispade jag 2 dl grädde och satte ovanpå bananerna och dekorerade med resten av bananen.


 Pudrade med kakao, sen är det bara att njuta!

8 kommentarer:

Jenny sa...

oj oj oj..de måste jag prova på, mumma så gott de såg ut :)

Mia J sa...

nåmen. SMAKAR den bra då?! smakar den toffe den där kondencerade mjölken?

Jeanette sa...

Det var supergott, väldigt sött så det räcker med en bit men den var himmelsk! Jo den smaka toffe, den godaste toffen jag nånsin smakat :)

Mia J sa...

åjåj, låter som att man måste slänga ihop en sån då kanske ;)

Anonym sa...

Du kan väl komma på en promenad så bjuder jag på kaffe & du ta kakan med dig ;)Inger

Jeanette sa...

Efter augusti kan jag komma så jag har nåt att transportera kakan i :)

Anonym sa...

Ni är så välkomna , hoppas att du har fixat en ny kaka då ;)Mvh Inger

Jeanette sa...

Jag lovar det blir en ny kaka, den här första är ju slut för läääänge sen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...