Igår skrev jag om gröten jag brukar laga. Jag lagade lite mer idag och tänkte förklara hur jag gör.
Som basic så brukar jag ta havregryn och mixa grynen så jag får ett mjöl, sedan blandar jag i lite ersättningspulver.
När det är grötdags är det bara att tillsätta vatten som man kokat i vattenkokaren. Precis som man gör med köpegröten.
MEN, nu till det som gjorde så jag började laga egen gröt, priset. Priset på gröten som man skall ge till sina barn är skyhögt och kvaliteten är dålig, en massa fluff-fluff och socker. Jag är inte prismedveten på nåt sätt men reagerade starkt över att ett litet paket med barngröt låg runt 5 € och ett paket havregryn får du för 1€.
Du får även ut fler portioner ur havregrynspåsen än du får från fabriksgröten.
Ja fördelarna är många. För att inte tala om kvaliteten. Skulle vilja veta vad det verkligen är i köpegröten.
Idag varierade jag mig och tillsatte rågmjöl, men man kan variera i all oändlighet, det är bara att botanisera i mjölhyllorna och se vad man hittar.
Hoppas att det här inspirerar någon till att pröva.
Var inte rädda att ni inte kan. Det är bara att pröva sig fram. Känns det inte bra så gör ni om det tills det blir bra.
Hur klarade mormor och farmor sig utan sempers havregröt? De hade inte ens en mixer, hur fick de allt att fungera? De födde dessutom upp sina barn i efterkrigstiden (beroende på hur gamla föräldrar man har då) Min pappa är född -41 och är ett efterkrigsbarn och han verkar inte ha sviter av det.
Kunde de så kan vi oxå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar